Prøvekjørt: Nye Toyota Auris

Toyota er siste merke ut med ny bil i denne klassen. Vi var svært spente.

Nye Toyota Auris  er en helt ny bil, men med kjente motoriseringer.   Foto: Fred Magne Skillebæk
Nye Toyota Auris er en helt ny bil, men med kjente motoriseringer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andre generasjon Toyota Auris er på markedet rett over nyåret, men dersom vi tar med forgjengerne Corolla, så er dette ellevte generasjonen fra Toyota i kompaktklassen.

På under to år har hele dette segmentet blitt totalt fornyet, og det finnes knapt en gammel bil igjen blant de nærmeste konkurrentene. Det er dermed duket for en kamp i klassen som vi ikke har sett maken til på lang tid, og det er forventet at segmentet vil vokse.

Les alt om dette bilsegmentet

Mer fullverdige

Bilene er blitt mer premium enn noen gang, de har fått mer utstyr enn noen gang, og særlig når det gjelder aktive og passive sikkerhetsanordninger er de løftet mange hakk. Utstyr og teknologier fra langt større biler har for alvor tatt spranget inn i kompaktklassen, og nå er det Toyota Auris som skal vise hva den har å by på.

Fem motoriseringer

Til å begynne med blir det fire motoriseringer å velge blant i Auris, senere fem. Alle er kjent fra før. Storselgeren blir naturligvis Auris Hybrid, som kombinerer en 1,8-liters bensinmotor og en elektromotor. Denne modellen vil stå for ca. 70 % av salget, ifølge Toyota, hvilket den også gjør på dagens modell. Dette skyldes først og fremst den avgiftsrabatten man får på hybridbiler, noe som her resulterer i nær halv avgift sammenlignet med de andre motoriseringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer