PRØVEKJØRT: Nye VW Sharan

Denne har vi ventet lenge på! Nå har vi endelig kjørt annen generasjon Volkswagen Sharan.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Den er blitt en god del større og romsligere. Den har ytterligere forbedret forgjengerens praktiske aspekter og fleksibilitet. Samtidig har tallene for forbruk og utslipp av CO2 blitt en god del lavere. Men overrasker? Nei, det gjør annen generasjon av VWs store flerbruksbil ikke. Heldigvis for kundene for så vidt, for at bilen leverer på de punktene en slik familiefrakter skal, er det ingen tvil om.

Tourans nye storebror

Det er ikke lenge siden vi kjørte en grundig fornyet VW Touran, Sharans "lillebror", (les om det her!) Den overrasket oss stort på motorsiden ved å være ytterst kjørbar med bare en liten 1,2-liters bensinmotor. I det øvrige er det en forbedring av det velkjente og forutsigbare fleksikonseptet i Volkswagen-tolkning.

Velkjente takter

Etter femten år kunne vi ha forventet noe mer radikalt forandret enn den nye Sharan. I det minste noen nye veier på designsiden. Men nei, dette er traust, forutsigbart - men bevares, effektivt og umiskjennelig Volkswagen på alle plan. På en måte forteller det noe om hvor moderne forrige Sharan var da den kom i 1995. Ja, for dette er faktisk bare annen generasjon. Sharan ble lansert i 1995 som -96-modell, fikk en kraftig oppgradering fem år senere med blant annet ørlite grand forstørret hjulavtrykk, samt en (adskillig lettere) ansiktsløftning nummer to høsten 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer