PRØVEKJØRT: Oppgradert Octavia

Mye bil for pengene gjelder i enda større grad enn før.

Publisert
Sist oppdatert

PILSEN, Tsjekkia (DinSide Motor): Vi fikk se den ansiktsløftede Octavia for første gang på bilutstillingen i Paris som lukket sine dører søndag 19. oktober. Nå har vi fått kjøre den, og førsteinntrykket er meget solid. Vi anser at denne midtlivsoppgraderingen er et vellykket grep, særlig tatt i betraktning at prisendringene er minimale.

Kjører bra

Bilen byr ikke på de store overraskelsene, og kjøremessig er den like bra, hverken mer eller mindre. Det vil si at man kan sette pris på presise og trygge kjøreegenskaper med brukbart dynamisk tilsnitt. Imidlertid finnes det alternativer som er mer stillegående (gjelder hovedsaklig dieselversjonene), og som er mer orientert mot kjørekomfort. Her ligger det altså fortsatt et forbedringspotensiale, selv om det ville være å gå for langt å kalle Octavia dårlig på disse punktene. Vi satte for øvrig pris på gode seter i den fornyede bilen; både støtte og kompromiss mellom fasthet og komfort hjelper på den helhetlige komfortopplevelsen.

Finere interiør

Ellers er interiøret oppgradert, med hakket mer eksklusiv følelse. Når det regner på presten osv... Her har Octavia fått nyte godt av utviklingen av nye Superb og rattet er nå av samme typen som hos storebror. Også instrumentene er nye og mer lettleste, betjeningen av klimaanlegget er ny, bilen kan fås med nye radio- og navigasjonssystemer. Mulighetene for oppbevaring i kupéen er forbedret med et nett på passasjersiden foran og oppbevaringsrom og koppholder i midtarmlenet bak. På sikkerhetssiden har Octavia fått en ny type hodestøtter med forbedret beskyttelse mot nakkeslengskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer