PRØVEKJØRT: Oppgraderte Mercedes E 500 & E 420 CDI

Dagens E-klasse har vært i produksjon i fire år og er blitt solgt i cirka en million eksemplarer. Modellen har dermed passert middagshøyden hva livssyklus angår, og har nå fått en såkalt facelift og generell oppgradering med fokus på sikkerhet og dynamikk. Vi har vært i Tyskland og prøvekjørt de kraftigste utgavene.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Vi har tidligere omtalt hovedelementene i Mercedes' oppgraderingsprogram for E-klassen, merkets kjernemodell. Vi har nå tatt modellen i nærmere i øyesyn og konstatert at bilen er optisk svært lite forandret. Når det gjelder motorer og kjøredynamikk er det imidlertid blitt en god del endringer og sikkerhetsprogrammet er betydelig forsterket. Alt i alt hevder Mercedes at omkring 2.000 deler er nye eller videreutviklet. E-klasse er fortsatt dyr, men byr på mer bil for pengene enn tidligere.

Begrensede estetiske endringer

Bare de som kjenner E-klassen ut og inn utseendemessig vil kunne se at det dreier seg om en oppdatert versjon. Sideskjørtene og bakre støtfanger fra Avantgarde-utførelsen er nå generalisert. Baklyktene er retusjerte og kromlisten på sedanens bagasjelokk er forlenget. Men det er særlig fronten som er blitt sminket. Inne i frontlyktene vil man legge merke til de horisontale gjennomsiktige ribbene i overkant. Disse har med det innovative lyssystemet å gjøre. Radiatorgrillen er blitt tre centimeter høyere, trukket lenger ned og snuten har generelt blitt ørlite grann spissere, noe som gir bilen en anelse mer dynamisk fremtoning. Mercedes har nemlig ønsket å antyde den jobben som er blitt gjort for ikke å bli plassert ugjenkallelig i en bås som komfortabel men litt dvask luksusbil for de eldre og litt "satte". Den jobben har gått på både motorkrefter og kjøredynamikk, noe vi selv fikk teste ut på sør-tyske veier av forskjellige typer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer