Prøvekjørt: Peugeot 207 - en kjempesmåbil

Etter bortimot tretti mil i Peugeots store (bokstavlig talt) håp i småbilklassen sitter vi igjen med overveiende gode inntrykk - og et stort spørsmål.

Publisert
Sist oppdatert

MALLORCA (DinSide Motor): Det formelig koker i småbilsegmentet for tiden. Det ene gode produktet etter det andre kommer på markedet og gir gradvis begrepet "småbil" et helt nytt innhold. Således har vi på få måneder vært vitne til lanseringene av den helt nye Fiat Grande Punto, den nye Renault Clio, Suzuki Swift og nye Toyota Yaris samt en ansiktsløftning på VW Polo og Hyundai Getz og en ny Kia Rio. Ingen tvil: Det er mye å velge i, godt etablerte modeller som Citroën C3, Ford Fiesta og Opel Corsa er fortsatt aktuelle.

Nok en stor liten

Felles for de fleste av dagens småbiler er at de er adskillig større enn sine forgjengere. Så også når det gjelder 207. Nå skal det sies at Peugeot presiserer at 207 ikke erstatter 206 men etterfølger den. Uansett passerer 207 fire meter i lengden og bryter dermed - som Grande Punto - en uskrevet regel som vil at småbiler per definisjon er kortere enn 400 centimeter. I forhold til 206 er nykommeren 20 centimeter lengre og 7 centimeter bredere. Både akselavstand og sporvidde er betydelig øket, noe vi konstaterte er med å gi en god stabilitetsfølelse på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer