PRØVEKJØRT: Peugeot 3008

Romslig og velutstyrt familiebil med kvalitetsfølelse og god motorisering til under 300.000 kroner.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DUBROVNIK, Kroatia (DinSide Motor): Vi hadde egentlig begrensede forventninger da vi bega oss til Dalmatia-kysten for å kjøre Peugeots nye produkt, en bil som presenteres som merkets første crossover. Vi så bilen utstilt i Genève og førsteinntrykket var ikke det beste grunnet en litt udefinerbar - på grensen til klossete - formgivning. Men man må tydeligvis heretter vokte seg for de klassiske designreferanser: Dette er som sagt en crossover. I denne omgang kommer den for øvrig kun med forhjulsdrift - firehjulsdrift kommer senere, i forbindelse med en mer miljøvennlig hybridløsning.

NB: Prisliste nederst i artikkelen.

Crossover - ikke SUV

Crossovere er det for så vidt blitt presentert flust av de siste årene, og begrepet indikerer at det dreier seg om en krysning av forskjellige biltyper - vanligvis stasjonsvogn og SUV, noe som innebærer en mer høyreist formgivning enn en klassisk stasjonsvogn men som ikke nødvendigvis betyr at bilen har offroad/terreng-egenskaper. Uansett blir det vanskeligere og vanskeligere å forholde seg til bastante definisjoner av biltyper da disse mer og mer flyter over i hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer