PRØVEKJØRT: Peugeot 5008

Dette er en bil som vil appellere til kresne familiefedre og - mødre, på mange plan.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANNECY, Frankrike (DinSide Motor): Da vi så de første bildene av den nye fleksibilen fra Peugeot, 5008, tenkte vi at det ganske enkelt var en av de mange tvillingene som finnes på bilmarkedet og at dette bare var en Citroën Grand C4 Picasso med Peugeot front og hekk.

Nå har vi studert bilen nærmere og vi har kjørt den. Vi kan dermed konstatere at så enkelt var det ikke. 5008 har en god del fellestrekk med C4 Picasso, men på mange måter er den også ganske forskjellig. Vi syntes Grand C4 Picasso nådde helt til topps i klassen sammen med Ford S-Max hva gjelder mye familiebil for pengene, men nå vurderer vi å utnevne 5008 til ny klassefavoritt. Først må vi imidlertid (a) teste bilen under norske forhold og (b) få vite prisen.

Designmoderasjon

Bortsett fra at vi, som alle andre, konstaterer at Peugeot har valgt en mer moderat design av frontpartiet enn det de hadde lagt opp til de siste ti årene, vil vi ikke kommentere bilens utvendige utseende. Leseren kan selv gjøre seg opp en mening ut fra bildene. Vi kan derimot med glede bekrefte Peugeots fremgang når det gjelder kvalitetsfølelse i interiøret; den massive midtkonsollen polstringen og utstrakt bruk av høyverdige materialer gir en "nær premium"-følelse som legger Peugeoten klart over de japanske konkurrentene når det kommer til kvalitetsopplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.