PRØVEKJØRT: Renault Mégane

Nye Mégane overbeviser der hvor det trengs. Resten overlater den til de fremtidige familiemedlemmene Mégane stasjonsvogn og Scénic III.

Publisert
Sist oppdatert

MADRID (DinSide Motor): Renault bærer i dag høyt fanen hvor det står skrevet "Bedre Kvalitet". Konsernsjefen Carlos Ghosn, som ble viden kjent for å ha snudd Renaults japanske søsterselskap Nissan fra abyssale tap til solide overskudd på rekordtid, har tydeligvis skjønt en del ting.

Lære av hverandre

Av disse er at den japanske og den franske parten i alliansen hadde en del å lære hverandre. Nissan har eksempelvis i større grad lært å lage mer markedstilpassede men samtidig mer spennende produkter. Japanerne har også lært en del om ergonomi - ikke minst under produksjonsprosessen - av sine europeiske partnere.

Når det gjelder Renault, er det det kvalitative innen produksjonsprosessene, som har hatt prioritet de seneste årene. Renault hadde nemlig, samtidig som de tilbød produkter som i utgangspunktet var innovative og innimellom svært attraktive, opparbeidet seg et (ofte fortjent) dårlig rykte når det gjelder kvalitet og driftssikkerhet. Et slikt rykte tar det mange, lange år å ta knekken på, og dette krever uansett svært energiske tiltak.

God kvalitetsutvikling

At innføring av japansk-inspirerte prosessforbedringer har begynt å gi positive resultater bekrefter kvalitetsundersøkelser, deriblant av den anerkjente tyske bilorganisasjonen ADAC, gjennomført på modeller som er kommet på markedet i løpet av de siste tre-fire årene. Uten å kunne uttale oss om driftssikkerheten på et så tidlig stadium har vi imidlertid kunnet konstatere markant forbedring av kvalitetsinntrykket både på karosserier og interiører i modeller som Clio, Modus og i enda større grad nye Laguna, som vi har testet i løpet av året som nærmer seg slutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer