PRØVEKJØRT: Toyota GT86

BARCELONA (DinSide Motor): Det er nå offisielt, Toyota skal ikke lenger være et kjedelig bilmerke.

Vi moret oss kongelig på bane med denne bilen. Toyota viser med GT86 at det er mulig å tilby rikelig med kjøreglede og sportslighet for under en halv million. Foto: Knut Moberg
Vi moret oss kongelig på bane med denne bilen. Toyota viser med GT86 at det er mulig å tilby rikelig med kjøreglede og sportslighet for under en halv million. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å komme forbi og selv Toyotas egne representanter innrømmer det når de blir presset: Den største japanske bilprodusenten har ikke akkurat hatt bilverdenens mest spennende image de siste årene, for å si det mildt.

En etter en forsvant morobilene Toyota var kjent for, som Celica, MR2 og Supra.

De som går så langt som å kalle Toyota et kjedelig merke er det også ganske mange av. Den gode nyheten er at dette har Toyota, ved sin toppsjef Akio Toyoda personlig, bestemt seg for å få en slutt på.

Glem kjedelig

Etter å ha kjørt Toyota GT86 er vi overbevist om at de kan lykkes med det. Det sier sitt at Toyoda selv kjører racing i helgene og at han har innrømmet at Honda NSX er en av favorittbilene hans. Han har altså vært motivert og har kommunisert denne motivasjonen nedover i Toyota-systemet.

Det første resultatet hos Toyota er altså denne sportsbilen "for folket" (Toyotas luksusmerke Lexus for sin del har jo sin fantastiske LFA), og vi er overbevist om at det ikke vil stoppe der. Toyota har hentet frem den historiske referansen GT2000 fra 1967 og designen av GT86 er inspirert av den - etter vår mening imidlertid uten å være i nærheten av å bli like vellykket. 86-navnet henspiller for øvrig på en sportslig "GTI"-Corolla fra 80-tallet, Corolla AE86, som hadde en viss suksess i en del land. Det er også antall millimeter slaglengde og boring på hver av sylindrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer