Prøvekjørt: Toyota Verso S

Toyota har bestemt seg for å lage en ny og liten bil. Dette er det vi fikk.

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Yaris Verso så sine siste dager i 2005. Pizzaraceren over alle pizzaracere gikk av med døden, og siden den gang har den ikke hatt noen arvtakere i Norge. Siden 1999 fraktet den både folk og varer gjennom det ganske land. I Norge måtte den riktignok modifiseres for å kunne godkjennes som varebil, derav den noe merkelige utveksten på bakdøren.

Flust av konkurrenter

Nå kommer det endelig en erstatning, og Toyota feirer fødselen av nye Verso S. Dette er andre generasjon av en japansk modell, som igjen er en direkte arvtaker til Yaris Verso, og sklir rett inn i B-segmentet der forgjengeren også befant seg. Typiske konkurrenter til Verso S er biler som Kia Venga, Hyundai ix20, Opel Meriva, Honda Jazz, og deres like. Det blir en tøff kamp, men Toyota har noen knep i kampen. Dog vil ikke Verso S bli å få som varebil som forgjengeren. Det kan bety et godt knippe tapte salg for Toyota.

2 motorer, 2 girkasser

Verso S laseres i Norge 4. mars, og da med to motoralternativer. Den første er en 1,33 liters bensin som yter 99 hk, og har et dreiemoment på 125 Nm. Det andre alternativet er en 1,4 liters diesel på 90 hk og 205 Nm. Bensinversjonen kan kombineres med en Multidrive CVT automatkasse, mens dieselutgaven bare er å få med manuelt gir i Norge. Bensinutgaven kan dessuten bestilles med “Stop & Start” på både manuell og automatutgavene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer