Prøvekjørt: Toyota Yaris Hybrid

Miljøbesparende teknologier blir rimeligere, og dermed klar for de mindre bilene. Vi har kjørt Toyota Yaris Hybrid.

Landets rimeligste hybrid, Toyota Yaris Hybrid, er nå prøvekjørt.                 Foto: Fred Magne Skillebæk
Landets rimeligste hybrid, Toyota Yaris Hybrid, er nå prøvekjørt. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har nå frontet hybridbiler i en årrekke, og sakte men sikkert har de innført modell etter modell med teknologien, både som Toyota og som Lexus. Etterhvert som teknologien har blitt rimeligere å utvikle, så har bilene kommet inn i segmentene for et bredere publikum. Nå er tiden kommet for bilen som kommer til å "tapetsere" Norge med hybrider, Toyota Yaris Hybrid.

Med Yaris Hybrid på plass har for øvrig Toyota nå fem forskjellige modeller med hybrid drivlinje, og da er ikke Lexus medregnet.

Kommer godt ut

Vi har tidligere kjørt Yaris i flere varianter, en bil vi også har sammenlignet med en av dens sterkeste konkurrenter. Den gang kom Yaris ut som vinner. Dette var riktignok modellen med ordinær drivlinje, uten hybrid, men med bakgrunn i tidligere tester har vi ikke fokusert på kjøreegenskaper i denne runden. Toyota Yaris, liten bil med stort hjerte

Øvrige Yaris blir billigere

Prisene på den kommende Yaris Hybrid har vært kjent en stund, og de så ut til å bli svært gunstige sammenlignet med Yaris med ordinære motorer. Så gunstig har hybridmodellen blitt at Toyota nå melder om reduksjon av prisen på de øvrige Yaris-modellene også, rett og slett for at også de skal kunne selge. Yaris Hybrid er nå priset fra 190.400 kroner, eks. frakt og leveringsomkostninger. Denne prisen er rett og slett så god i forhold til det Toyota har operert med på de eksisterende modellene at de har satt ned prisen på de ordinære modellene av Yaris med inntil 15.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.