Prøvekjørt: Volvo V60 Plug-in Hybrid

DinSide, Berlin: Til neste år dukker den opp i en butikk nær deg. Nå er den prøvekjørt.

Foto: Volvo
Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har stor suksess med sin nye 60-serie, som både sedan og stasjonsvogn. Sistnevnte kommer neste år med ladekabel, og vi har prøvekjørt den. Plug-in Hybrid i kombinasjon med diesel er enda ikke kommet på markedet, men Volvo tar med denne det første steget. Utslippet er oppgitt å være under den magiske grensen på 50 gram. Derfor måtte det bli diesel, forteller Karl-Johan Ekman i Volvo Personvagnar til DinSide.

Vattenfall er med

Utviklingen av V60 PHV er et samarbeide med Vattenfall, noe som faktisk førte til opprettelsen av et helt nytt selskap, V2 Plug-in-hybrid Vehicle Partnership. Nå er altså det første resultatet av samarbeidet et faktum. Volvo V60 er for øvrig den første bilen fra Volvo med en plattform som er beregnet å ta imot en hybridløsning. For over et år siden fikk vi prøvekjøre en Volvo V70 med en drivlinje som har vært opphavet til denne V60’en, men det ligger i kortene at den var umoden.

Når utseendet teller.

Halvveis til målet

Volvo har en satsning de kaller ”Drive towards zero”, og med V60 Plug-in mener Volvo selv allerede å være der, i den tid bilen kun går på elektrisitet. Det kan den stort sett gjøre innenfor 50 kilometers rekkevidde, men ikke bli forundret om dieselmotoren starter lenge før den tid. Volvo har konstruert bilen sånn at dieselmotoren starter med en gang du begynner å bli tung på gassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer