PRØVEKJØRT: Volvo XC90

Volvo har hatt stor suksess med sin V70 Cross Country. Nå har den blitt enda høyere, lengre og sterkere og heter XC 90.

Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE (DinSide Motor): Vi har vært på tur i alpelandet og prøvekjørt Volvos nyeste SUV. Dette segmentet i Norge, som i hovedsak består av BMW X5 og Mercedes M-klasse, vil nå få stor konkurranse av XC 90. I hovedtrekk kan vi si at Volvo på mange områder er like god som de to nevnte rivalene, men Volvo er også bedre på flere områder. For eksempel på sikkerhet er Volvo skikkelig på hugget og har tenkt på alle syv passasjerer, fotgjengere og til og med andre lavere biler. Ikke mist har de tatt i bruk en spennende patent for å hindre at bilen skal velte ved unnamanøver. Det er en kjent sak store SUVer med høyt tyngdepunkt har hatt problemer med dette.

Topp komfort

Vi synes Volvo er gode på komfort og særlig setene utmerker seg positivt. Setene i XC 90 har vi sittet mye i før, og de er de samme som sitter i blant annet V70. De fleste justeringsmuligheter er på plass og en lang kjøretur gjennom Sveitsiske og Franske alper var en sann fornøyelse. Våre testbiler var topputstyrt, men vi kan meddele at både materialer, finish og kvalitetsfølelse var av god standard. Fjæringen har mye å si for komforten og XC 90 har en forholdsvis myk fjæring, likevel krenger det ikke nevneverdig mye i svingene. Vi merket derimot stor forskjell på 17 og 18 tommers felger. Det ble betydelig mer smell i dekkene med 18-tommere. Vi ville holdt oss til de litt mindre felgene. Også støynivået er svært lavt. Det er motorene som lager mest lyd. Vind- og dekkstøy vil nordmenn her hjemme, som ikke kjører kriminelt fort, sjelden merke noe til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer