PRØVEKJØRT: VW-tusenkunstner

Vi gledet oss til å prøvekjøre nye Touareg og vi ble ikke skuffet.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FIRENZE (DinSide Motor): Volkswagen Touareg kan fylle rollene både som luksus- terreng- og familiebil. Den er også en formidabel trekkvogn som kan dra 3,5 tonn tilhengervekt og vi har opplevd den som en heftig racer som ligger klistret til veien i hastigheter svært langt over det som er aktuelt på offentlig vei her i landet. En veritabel tusenkunstner altså!

Høye ambisjoner

Nye Touareg ble avduket i München den 10. februar. Vi fikk se bilen på Volkswagens stand på bilmessen i Genève tre uker senere. Designmessig fremstår den som en verdig arvtaker etter modellen som vakte slik oppsikt syv år tidligere ved å introdusere Volkswagen i et segment man ikke skulle ha ventet dem: Kategorien store, luksuriøse SUVer. Mange så introduksjonen av en slik modell i VW-sortimentet som et uttrykk for stormannsgalskap fra Ferdinand Piëchs side (daværende VW-toppsjef), særlig i og med at samme Piëch var mannen bak luksusbilen Phaeton, som skulle true både BMWs og Mercedes' - for ikke å snakke om Audis - posisjoner i overklassen.

Skal videreføre en suksess

Men mens nevnte Phaeton fører en tilværelse på skyggesiden i bilverdenen, har Touareg vært en suksess. Over en halv million eksemplarer er blitt produsert av første generasjon og Volkswagen har ambisjoner om å følge opp denne suksessen tross vanskeligere tider - især for denne typen bil. Vi var spente på å finne ut om produsenten har tatt de grep som skal til for å lykkes med dette og vi kan her og nå røpe svaret: I hvertfall langt på vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer