Prøveprosjekt gir syklistene i Kristiansand forkjørsrett

Men bare på enkelte strekninger.

GÅR PROSJEKTET ETTER PLANEN må du være ekstra oppmerksom i kryssene hvor syklistene har forkjørsrett.  Foto: NTB SCANPIX / OTTO ALSAKER
GÅR PROSJEKTET ETTER PLANEN må du være ekstra oppmerksom i kryssene hvor syklistene har forkjørsrett. Foto: NTB SCANPIX / OTTO ALSAKER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Kristiansand har Vegdirektoratet gitt grønt lys til prosjektet som skal gi syklister forkjørsrett langs enkelte strekninger.

Det er Statens vegvesen som sammen med Kristiansand kommune skal legge til rette for strekningen som skal effektivesere sykkeltraseen langs E18 og avstikkerne gjennom byen.

- Vi har akkurat ferdigstilt en plan om en trase som skal gå fra Dyreparken til Andøya, en strekning på 2 mil, forteller landskapsarkitekt og planleggingsleder Siri Skagestein ved Plan og prosjektering i Region sør.

Les også: Syklister mot bilister

God skilting viktig

Kristiansand er allerede en av Norges aller største sykkelbyer, hvilket gjorde det naturlig å bruke byen som pilotby.

Sykkelprosjektet skal gjøre det mer attraktivt å ta i bruk sykkelen i stedet for bilen, og gjennomføres og for at vi skal kunne nærme oss målene til Nasjonal transportplan og antall prosentdel som sykler. - For at sykkelekspressveien blir reel må skilting og oppmerking kunne forstås av alle. Både de med og uten førerkort må forstå skiltingen øyeblikkelig, det er blant annet dette vi arbeider mye med nå, forteller Skagestein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer