Bilmerker til sengs med fienden: Del 1

Pussige partnere i bilverdenen

Man skal vokte seg vel når man velger partner i livet ...

ULIKE INTERESSER: Du vil ikke tro hvem bilprodusentene er villige å gå til sengs sammen med ... Foto / Illustrasjon: Scanpix / Jamieson Pothecary
ULIKE INTERESSER: Du vil ikke tro hvem bilprodusentene er villige å gå til sengs sammen med ... Foto / Illustrasjon: Scanpix / Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gjelder definitivt også for verdens bilprodusenter. Vi har sett nærmere på de merkeligste samarbeidene mellom alt fra Lotus og Kia til Smart og Mitsubishi.

I del én får du her de 13 første. Vel bekomme!

13. Bil undercover ...

VW Polo og Audi 50. Kliss like. Bortsett fra logoene. Før i tiden kunne man kanskje lure parkeringsvakter ved å kjøre 50 med Polo-logoer på. Kanskje.

12. Overtakelsen ...

Da produksjonen av Lotus Elan endte i 1995, kjøpte Kia rettighetene – og fortsatte å lage bilen, som Kia Elan, i Sør-Korea. Med Kia-motor, og Kia-logo. Ja, du skjønner (?) ...

11. Pengesuget ...

På 1980-tallet ville Cadillac lage et amerikansk motstykke til blant annet Mercedes-Benz SL. For å gjøre roadsteren Allanté litt eksklusiv, fikk Cadillac med seg Pininfarina på laget.

Samarbeidet var verken kortreist eller rimelig: karosseriene ble laget hos Pininfaria, og ble fløyet (!) til Detroit i spesialinnredede jumbojeter, 56 biler i slengen.

10. Kjempesmart?

Javisst er det Mercedes/Daimler som eier Smart. Likevel er første generasjon Smart ForFour i praksis en Mitsubishi Colt – med felles chassis, understell og motorer. Andre generasjon ForFour deler 70 prosent av komponentene med Renault Twingo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer