Pyntet C5

Det er viktig for bilprodusentene at produktene er lett gjenkjennelige, og med denne ansiktsløftningen likner C5 mer på sine yngre og mindre søsken.

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg er den blitt mer elegant. Særlig den litt kjedelige fronten er nå blitt sprekere, og sedanutgaven har fått nye baklys som kler den godt. I fronten er det et smalt luftinntak i hele bilens bredde, og som midt på former Citroen-vinklene. Ellers er kromdetaljer brukt både innvendig og utvendig for å gi bilen et mer markert eksklusivt preg.

Som lillebror

I de første detaljene om den nye lillebroren C4 ble teknologi som svingbare xenon-lys og vimse-varsling lansert. Sistnevnte er et system som sier fra hvis du er på vei til å krysse midtstripen eller skulderstripen på veien uten å ha brukt blinklys. Det kan være en nyttig varsel for de av oss som av og til mister konsentrasjonen, og kan vel også forhindre at sovning bak rattet får fatale følger.

En annen sikkerhetsdetalj som er forbedret er ESP-systemet. I den ansiktsløftede modellen er siste generasjon på plass, og erfaringen fra andre biler som har fått sine systemer oppgradert er at dette har mye å si for kjøregleden.

Nye C5 er ventet mot slutten av året, og da forhåpentligvis med den nye 2-liters dieselen på 136 hestekrefter på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer