Qoros 3 Hatch - se den kinabilen!

Denne klassisk dimensjonerte kompaktbilen skal snart avdukes for publikum i Genève.

MIDT I BLINKEN: Kineserne sikter rett på kjernen i det europeiske bilmarkedet med sin nye Qoros 3 Hatch. Den skal med andre ord konkurrere med bestselgerne VW Golf, Ford Focus, Renault Mégane, Opel Astra og Peugeot 308. Argumenter er god plass, høyt sikkerhetsnivå og massiv bruk av multimedia og nettsky-teknologi. Foto: QOROS
MIDT I BLINKEN: Kineserne sikter rett på kjernen i det europeiske bilmarkedet med sin nye Qoros 3 Hatch. Den skal med andre ord konkurrere med bestselgerne VW Golf, Ford Focus, Renault Mégane, Opel Astra og Peugeot 308. Argumenter er god plass, høyt sikkerhetsnivå og massiv bruk av multimedia og nettsky-teknologi. Foto: QOROS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt er det ikke mange som kjenner bilmerket Qoros. Inntil for et års tid siden var det da også fullstendig ukjent. Og her viser de allerede Qoros 3 Hatch, en moderne og veldesignet bil tilpasset europeiske kunder, som skal avdukes på bilutstillingen i Genève i mars.

Shanghai -> Genève

Kineserne har slått seg opp i bilindustrien i flere år og har et indirekte nærvær i Europa, særlig via eierskapet i Volvo.

Men denne kinesiske bilprodusenten, basert i Shanghai, har forberedt seg grundig på å entre det vanskelige europeiske markedet fra Kina. I virkeligheten har selskapet både kinesisk og israelsk kapital (Eierne er bilprodusenten Chery Automobile og Israel Corporation - et stort holdingselskap - med hver sin halvdel av eierandelene).

Den nye produsenten har hyret inn en mengde erfarne bilfolk fra Europa og europatalsmann Volker Steinwascher (ex. Volkswagen) er også vise-styreformann og toppsjef Guo Quians høyre hånd.

Toppresultat i sikkerhet

Nylig vakte Qoros oppsikt da deres første produksjonsmodell, Qoros 3 Sedan, ikke bare oppnådde fem stjerner og toppscore i sikkerhetstestingen til Euro NCAP, men også ble kåret til den sikreste av alle biler testet av den europeiske sikkerhetsorganisasjonen i 2013 - et år hvor det hittil strengeste regelverket har vært gjeldende!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer