Rå Speedster

9ff kommer til å stille ut denne hyllesten til legenden 356 Speedster i Essen.

Rå Speedster
Publisert
Sist oppdatert

Essen Motorshow åpner for publikum lørdag. Det dreier seg om den vesentligste tuning-messen (blant annet), og 9ff benytter som vanlig anledningen til å skape blest om sin "know how" og sine produkter.

Ytelser, ytelser

Og disse er unektelig ganske imponerende. 9ff er ikke av de tradisjonsrike tunerne, men det de har prestert siden oppstarten i 2001 har gitt dem troverdighet og en solid plass i det etablerte tuning-miljøet i Tyskland, hvor dette er storindustri. 9ff konsentrerer seg med få unntak om Porsche, som de bruker som basis for sine egne biler med ett hovedformål for øye: Heftigst mulige ytelser.

400 km/t +

Flaggskipet til 9ff er GT9, en 911-basert supersportsbil med midtmotor, forlenget akselavstand og opp til 1.150 hestekrefter. Bilens toppfart, oppgitt til 414 kilometer i timen kvalifiserer til verdensrekord hvis den blir offisielt registrert og bilen blir produsert i et visst antall eksemplarer (20 er planlagt). Les her om GT9 - som siden artikkelen ble skrevet har fått enda høyere effekt og bedre ytelser.

Speedster

Bilen vi ser her heter 9ff Speed9 og er basert på 911 997 Turbo fra før oppgraderingen den nylig har vært gjennom. 9ff har omgjørt kabrioletversjonen til en Speedster i god, gammel Porsche-tradisjon. Referanser er den klassiske 356 Speedster som ble introdusert sent i 1954.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer