Rabatt på bilforsikringen?

Svenskene får 10 prosent ekstrarabatt på bilforsikringen om de har en miljøvennlig og sikker bil.

BILFORSIKRING: VW Golf Bluemotion er en av bilmodellene som erkjennes ekstra forsikringsrabatt hos svenske Folksam. Grunnen: Den er miljøvennlig og sikker.
BILFORSIKRING: VW Golf Bluemotion er en av bilmodellene som erkjennes ekstra forsikringsrabatt hos svenske Folksam. Grunnen: Den er miljøvennlig og sikker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam senker forsikringspremien på en rekke bilmodeller, for å få svenskene til å velge biler som er de beste på sikkerhet og miljø.

Har du den rette motoren i for eksempel en VW Golf, Ford Focus, Honda Jazz eller Toyota Yaris, får du 10 prosent rabatt på forsikringspremien - i Sverige. Per i dag er det et 50-talls modeller av 15 ulike bilmerker som får tilkjent rabatten.

– Er dette noe norske forsikringsselskaper vil vurdere?

– Vi har allerede gitt elbiler 25 prosent rabatt i forhold til vår laveste pris i småbilsegmentet. Nye elbiler fra Mitsubishi, Peugeot, Citroën og Nissan får også meget gode betingelser gjennom 3-årige forsikringsavtaler i Enter, og høyere bonus dersom dette er bil nr 2.

Disse bilene er valgt med bakgrunn i miljø, men også på grunn av at bilene er testet som kollisjonssikre, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen på vegne av Tryg.

– Vi priser bilforsikring etter risiko. Som stort selskap med solid skadestatistikk har vi det beste erfaringsmaterialet å bygge vår prising på. Når vi priser etter risiko innebærer det at biler med god sikkerhet prises lavere enn tilsvarende biler som stiller svakere på dette området, rett og slett fordi de førstnevnte bilene belaster fellesskapet med mindre skader, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer