Racer: BMW M6

BMW har plassert sin ferske V10-motor i enda en bil. 6-serien tar for alvor plass blant de spreke GT-bilene med hele 507 hestekrefter under panseret.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede i mars i år fikk dere gode indikasjoner på at denne bilen bilen var på vei. Se denne artikkelen. BMW's nye V10-motor har nå også fått plass i 6-serien og ytelsene er de samme som i M5.

V10

Motoren har ti sylindre og slagvoumet er på 5 liter. Effekten er 507 hestekrefter ved 7.750 omdreininger. Hvis du virkelig vil høre godlyd stopper det ikke før på 8.250. Dreiemomentet er 520 newtonmeter ved 6.100 omdreinger. Akselerasjonen blir da også god. 0 til 100 klarer den på 4,6 sekunder og 200 klarer den på 14 sekunder. Toppfarten er stoppet på 250 kilometer i timen, men fartsmåleren er gradert til 330. Ved bykjøring for eksempel, kan du velge et 400-hestersprogram som skal gjøre det lettere å handtere bilen på trange steder.

Syv gir

I likhet med M5 kommer også M6 med en syvtrinns SMG-girkasse. Denne skal være svært rask og i tøffeste girprogram er harry-funksjonen Launch Control også tilgjengelig. Det betyr at du kan få gitt litt turtall for så å brenne av gårde. Dekkene som må distribuere disse kreftene til asfalten er i dimensjonen 285/35-19. Foran er dimensjonen 255/40-19.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer