Racer-Golf - R20

GTI-blir ikke den endelige toppmodellen.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nylig vært på testkjøring av nye Golf GTI, men vil man ligge i toppen av hva Golf kan leveres med, gjelder det å holde hodet kaldt. GTI vil i løpet av året bli toppet med en ny variant med mye sterkere motor. R20 heter den og kommer mot slutten av 2009. For de som synes dette høres stusselig ut i forhold til forrige R-Golf som het R32, kan vi nevne at R20 får mer effekt enn R32. Tallet her refererer kun til slagvolum. R32 hadde en 3,2 liter og R20 har en toliters turbomotor.

Bilen vil som man kan se på bildene få sentermonterte eksosrør og ellers kanskje en noe hissigere styling enn GTI. Motoren vil mest sannsynlig få 270 hestekrefter og vi regner også med at R20 får forhjulsdrift. Vi tror at Volkswagen vil forsøke å tyne den nye differensialbremsen (XDS), som også sitter på GTI, til det ytterste. Ford har også valgt forhjulstrekk på Focus RS. VW tenker nok sikkert litt på utslipp og forbruk også i denne klassen, og derfor vil droppe firehjulsdrift av den grunn.

Vi regner med at bilen er på markedet mot slutten av året.

Her er historien om GTI

Nye Golf ble også kåret til årets verdensbil i 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer