Radarvarsel for mobilbrukere

Trapster er et slags radarvarslings-fellesskap. Dess flere som bidrar, jo bedre blir appen.

VARSLER DET MESTE: Trapster er kompatibel med en rekke mobiltelefoner og operativsystem, inkludert iPhone og Android-modeller.
VARSLER DET MESTE: Trapster er kompatibel med en rekke mobiltelefoner og operativsystem, inkludert iPhone og Android-modeller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De etiske sidene ved radarvarsling kan diskuteres. Det kan på den ene siden hevdes at slik varsling forhindrer fartsbøller fra å få den straffen de fortjener ved å tipse dem om nærmeste trafikkontroll, mens det på den andre siden kan hevdes at slike tjenester ikke gjør noe annet enn mange bilister gjør når de er vitne til en bemannet radarkontroll på en tilfeldig veistrekning:

De sender en SMS til andre som eventuelt kan tenkes å kjøre akkurat der på akkurat det tidspunktet. Trapster er en mobilapplikasjon for blant annet iPhone, Android og Blackberry-brukere, som bruker dette prinsippet for det det er verdt, og som forsøker å organisere denne vennskapelig varslingen til også å omfatte personer som ikke kjenner hverandre.

Rapportér med et trykk

Ved hjelp av mobilens innebygde GPS kombinerer Trapster sanntidsoppdatering med brukerregistrerte radarvarsel. Hvis du med andre ord passerer en radarkontroll kan du raskt trykke på den store, blå "Report"-knappen, og innen kort tid vil andre bilister få opp rapporteringspunktet i sin applikasjon.

Brukerregistrerte radarvarslinger kommer i tre fargekoder - grønn, gul og rød. De grønne er de som nylig er lagt til, men som ikke er verifisert. Når to eller flere brukere har registrert samme punktet vil fargekoden skifte til gul, og når en rekke brukere har lagt til punktet der Politiet står med laserpistolen vil fargen endelig skifte til rød. Dette er med andre ord den sikreste fargen.

(Se bilder fra appen - artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Røde varslingspunkt gir også en viss indikasjon på at akkurat dette stedet ofte blir brukt til radarkontroll, og at du derfor gjør lurt i å være forsiktig med gasspedalen (noe du naturligvis skal være uansett). Vi fant et slikt punkt i nærheten av vår hjemadresse, der flere Trapster-brukere har registrert radarkontroller på flere datoer.

Det meste kan legges til

FERSK RAPPORT: Er fartskameraet rødt er varselet til å stole på, fordi flere personer har rapportert om radarkontroller i akkurat dette området.
FERSK RAPPORT: Er fartskameraet rødt er varselet til å stole på, fordi flere personer har rapportert om radarkontroller i akkurat dette området. Vis mer

Det er også mulig å legge til fartskamera i programmet, og også bompasseringer er med. Faktisk er det mulig å registrer alt fra farlige kryss til skoler, ulykkespunkter og bygningsarbeid, men du kan selv bestemme hva som skal varsles
mens du kjører - enten i form av vibrering, eller et lydsignal.

Setter du deg selv som "søkbar" kan kamerater, samboer, familie eller andre som måtte ønske å holde orden på dine bevegelser finne ut hvor du er på kartet. En kan også bruke Trapster til å sende hverandre meldinger.

Gratis

Hjemmesiden til utvikleren påstår at Trapster har nesten 9.3 millioner brukere, men sier dessverre ingenting om hvor aktiv hver bruker er - eller hvor mange som er aktive for eksempel bare i USA. Uansett så vil kvaliteten på appen for norske brukere øke etterhvert som flere personer deltar.

Trapster er imponerende nok gratis, og kan lastes ned her. Du må registrere deg for å dra nytte av alle funksjonene, men det er ikke nødvendig for å se radarvarslinger og liknende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer