Radarvarsel for mobilbrukere

Trapster er et slags radarvarslings-fellesskap. Dess flere som bidrar, jo bedre blir appen.

VARSLER DET MESTE: Trapster er kompatibel med en rekke mobiltelefoner og operativsystem, inkludert iPhone og Android-modeller.
VARSLER DET MESTE: Trapster er kompatibel med en rekke mobiltelefoner og operativsystem, inkludert iPhone og Android-modeller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De etiske sidene ved radarvarsling http://www.lovdata.no/all/hl-19650618-004.html#13a">kan diskuteres. Det kan på den ene siden hevdes at slik varsling forhindrer fartsbøller fra å få den straffen de fortjener ved å tipse dem om nærmeste trafikkontroll, mens det på den andre siden kan hevdes at slike tjenester ikke gjør noe annet enn mange bilister gjør når de er vitne til en bemannet radarkontroll på en tilfeldig veistrekning:

De sender en SMS til andre som eventuelt kan tenkes å kjøre akkurat der på akkurat det tidspunktet. Trapster er en mobilapplikasjon for blant annet iPhone, Android og Blackberry-brukere, som bruker dette prinsippet for det det er verdt, og som forsøker å organisere denne vennskapelig varslingen til også å omfatte personer som ikke kjenner hverandre.

Rapportér med et trykk

Ved hjelp av mobilens innebygde GPS kombinerer Trapster sanntidsoppdatering med brukerregistrerte radarvarsel. Hvis du med andre ord passerer en radarkontroll kan du raskt trykke på den store, blå "Report"-knappen, og innen kort tid vil andre bilister få opp rapporteringspunktet i sin applikasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer