Retro bilutstyr:

Radial, sjalusi og en solid touch av vinyl

Det var «i går», men vi husker det fortsatt.: Choke, hjulkapsler og den gode gamle bilputa. Her er det vi hadde i, på og rundt bilen i «hine, hårde dager».

DA VI TENKTE KOFFERT: Takgrind var det hotte før i tia. Nå er den erstattet med en fancy skiboks i bilens farge. Foto: NTB/SCANPIX
DA VI TENKTE KOFFERT: Takgrind var det hotte før i tia. Nå er den erstattet med en fancy skiboks i bilens farge. Foto: NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert

Radiator-beskyttelse: Rødt skaitrekk utenpå grillen = varmere bil. Litt vanskelig å montere sammen med NAF-merke og hestesko, men som oftest gikk det bra. Til det hele kokte utpå vårparten.

Setetrekk: «Varatrekk» skulle beskytte de originale setene. Krokinnfestingen og annonseuttrykket «perfekt tilpasning» er det ingen som skjønner den dag i dag.

Bilpute: Håndsydd og brodert. Gjerne med bilnummeret i korssting.

Flaskeholder: Plastdings som ble klemt inn mellom vinduet og dørtrekket. Har forårsaket mang en kaffe på golvet når vinduet ble sveivet opp igjen…

Hjulkapsler: Nødvendig på settet med stålfelger. Alle har skjønt det unntatt svenskene som fortsatt sverger til svarte stålfelger. Biltema selger dem oppsiktsvekkende nok fortsatt.

Førstehjelpspute: Innholdt enorme mengder gassbind, plaster, en ubrukelig saks og ei blank munn-til-munn-maske alle ungene garantert har smattet på med is-trut.

Choke: Hadde du automat-choke, var du konge. Men hvor mange har ikke dratt i bryteren i håp om å finne sånn noenlunde riktig turtall før de drepte børsa med kveling og våte plugger?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer