Forsikring

Rådyr løgn

Porsche-sjåføren ble sittende igjen med hele regningen selv. Fremtind opplyser de avdekket svindel for nesten 130 millioner kroner i 2022.

ULOVLIG: Vegvesenet har anslått at titusenvis av biler i Norge er ulovlig trimmet. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock
ULOVLIG: Vegvesenet har anslått at titusenvis av biler i Norge er ulovlig trimmet. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har flere saker med motorskader som skyldes trimming eller andre endringer som påvirker motoren. Derfor er det viktig å opplyse om dette når du kjøper bilforsikring, ellers risikerer du at skadene ikke dekkes, sier Lisa Cathrin Olsen, talsperson for forsikringssvindel i Fremtind, i en pressemelding.

Olsens uttalelse kommer i kjølvannet av at en av kundene deres hadde kjøpt en Porsche med 560 hestekrefter til 1,6 millioner kroner, som var ulovlig trimmet.

Men da forsikringsavtalen ble inngått, hevdet kunden at bilen var i original stand.

Måtte dekke hele skaden

To år seinere meldte Fremtind-kunden inn en motorskade på bilen, etter en motorstopp. Istedenfor å sende bilen på verksted, skal kunden angivelig ha fjernet sporene fra trimmingen, skriver Fremtind.

- Vi mottok tips om at kunden skal ha trimmet bilen «til maks». Undersøkelsene vår avdekket at dette var tilfelle, og vi avslo kravet. Kunden var ikke enig i dette, og saken endte i retten, forteller Olsen.

I retten ble det konkludert med at bilen både var trimmet og at kunden hadde holdt tilbake informasjon om dette ved kjøp av forsikring og ved innmelding av skade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer