Rådyr tastefeil: - Irriterende

Tore Håkon Joten (67) fra Lillehammer betalte parkeringsavgiften og dro ut på skitur, men ble likevel møtt av en bot da han kom tilbake.

KJEDELIG: Tore Håkon Joten forventet ikke å få bot etter å ha betalt for parkeringen. Foto: Privat
KJEDELIG: Tore Håkon Joten forventet ikke å få bot etter å ha betalt for parkeringen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke fikk Tore Håkon Joten seg en kjedelig overraskelse da han kom tilbake fra skitur. Til DinSide forteller Joten at han hadde parkert bilen sin ved ved Skurvabrua på Lillehammer og betalte parkeringsavgiften før han spente på seg skia.

Men da han kom tilbake ventet det likevel en parkeringsbot i frontruta.

- Jeg har parkert der mange ganger uten problemer, men nå hadde jeg tastet inn «Y» før jeg tasta inn resten av registreringsnummeret mitt. Det var en liten tastefeil, og jeg meldte fra med en gang jeg oppdaget feilen, forteller Joten til DinSide.

Tastefeilen resulterte i en bot på 660 kroner.

Gudbrandsdølen Dagningen omtalte saken først.

Joten hadde betalt for parkeringen og sendte derfor en klage til APCOA der han forklarte hva som hadde skjedd. Men Jotens klage ble avslått.

- Det var en liten feil, men parkeringsavgifta ble betalt og det bekreftet parkeringsselskapet også. De har ikke gått glipp av noen penger, men jeg håpet at de ville forstå hva som hadde skjedd.

Videre legger han til at det ikke er botens størrelse som er det viktig.

- Jeg klarer jo å betale 660 kroner, men det er irriterende at de ikke viser noen forståelse. Jeg forsøkte å gjøre det etter boka og har ikke prøvd å lure meg til gratis parkering, men jeg gjorde en feil.

Riverty Norway AS avd. Parkering som har behandlet Jotens klage på vegne av APCOA, har ikke besvart DinSides henvendelser. Heller ikke GD har fått svar fra selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer