Her er GM-sjefen på prøvetur

Råeste Corvette noen gang lanseres i sommer

I sommer lanserer Chevrolet åttende generasjon Corvette. Ryktene vil ha det til at bilen er så sterk at glasset over den midtplasserte motoren har sprukket på prototypene.

GM-SJEF PÅ TUR: En smilende GM-sjef Mary Barra kan kanskje tydes dithen at hun er tilfreds med nye Chevrolet Corvette. Foto: GM
GM-SJEF PÅ TUR: En smilende GM-sjef Mary Barra kan kanskje tydes dithen at hun er tilfreds med nye Chevrolet Corvette. Foto: GM Vis mer
Publisert

Det er selvfølgelig bare rykter, men det kan også være sant: at toppmodellen får mellom 900 og 1.000 hester, slik en anonym kilde hos Chevrolet har hvisket til amerikanske medier. 18. juli, lanseringsdatoen for den åttende generasjonen av Chevrolet Corvette, nærmer seg med stormskritt.

Mary Barra på tur

For et par uker siden ble toppsjefen i General Motors (GM), Mary Barra, observert smilende, med sidevinduet godt rullet ned i passasjersetet på en kamuflert utgave av Chevrolet Corvette i New Yorks gater. Dette var tydelig et planlagt PR-stunt.

- Datoen for lanseringen er valgt for å markere at det er 50 år siden Apollo 11 gikk inn i månens gravitasjonsfelt i 1969.

Det skrev GM-president Mark Reuss i et Facebook-innlegg rett etter kjøreturen i New York. Det var også Reuss som postet de første bildene av turen på Facebook.

PR-STUNT: Nye Chevrolet Corvette vises første gang 18. juli, men nylig var bilen på en test-tur i New York. Det er Ikke et sted å kjøre, dersom GM ønsker at bilen skal være hemmelig. Foto: GM
PR-STUNT: Nye Chevrolet Corvette vises første gang 18. juli, men nylig var bilen på en test-tur i New York. Det er Ikke et sted å kjøre, dersom GM ønsker at bilen skal være hemmelig. Foto: GM Vis mer
TØFFESTE NOEN GANG: Få detaljer er kjent om bilen, men amerikanske medier mener å vite at nye Corvette får opp mot 1.000 hester. Foto: GM
TØFFESTE NOEN GANG: Få detaljer er kjent om bilen, men amerikanske medier mener å vite at nye Corvette får opp mot 1.000 hester. Foto: GM Vis mer

Opp mot 1.000 hester

Noen særlig flere detaljer om hva åttende generasjon Chevrolet Corvette vil inneholde, er ennå ikke bekreftet av GM.

«Vi har tatt det beste fra alle tidligere generasjoner Corvette, og puttet det inn i den nye bilen», skriver de selv i en melding på egen hjemmeside.

Amerikanske Autoweek har fulgt utviklingen av bilen i flere år, og mener å vite at V8-motoren i de kraftigste versjonene og utstyrt med doble turboer, kan komme til å få helt opp mot 900 til 1.000 hester.

I så fall er den så sterk at det, ifølge uverifiserte rykter, skal ha medført så store vridninger i karosseriet under akselerasjon at glasset over motoren har slått sprekker.

Det sirkulerer også andre rykter, om en hybridutgave som vil få elektrisk drift av forhjulene.

Girkassen blir en ny åttetrinns automat med dobbelt kløtsj.

MIDT-MOTOR: For første gang får Corvette en midtplassert motor. Foto: GM
MIDT-MOTOR: For første gang får Corvette en midtplassert motor. Foto: GM Vis mer

Dropper manuelt gir?

Kanskje blir dagens Corvette den siste som kan leveres med manuelt gir. Noen sportsbil-entusiaster synes sikkert det er synd og skam.

En ramme i aluminium er vi ganske sikre på at bilen får. Karosseriet vil for det meste bestå av glassfiber. Mulig vil noen deler blir produsert i kullfiber, men slike er fortsatt svært dyre.

Når det gjelder prisen på den nye Corvetten, har vi ingen anelse. Der blir Autoweeks spekulasjoner like gode som våre: Så lavt som 60.000 til 70.000 dollar, i USA, for den billigste utgaven. Kanskje over 100.000 dollar for den dyreste, tror de.

Skal du kjøpe en ny utgave av dagens Corvette i Norge, vil den koste rundt 1,5 millioner kroner inkludert avgifter, ifølge salgssjef Roger Øverby hos Bergheim Autosalg. De har importert amerikanske biler til Norge i mange år, men har valgt å ikke ta inn noen Corvette i år.

Planen er at de første kundene i USA skal få nye Corvette på slutten av året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer