Råeste fleksibilen

0-100 km/t på 7,1 sekunder, og interiøret er like fleksibelt som tidligere. Chrysler PT Cruiser GT 2.4 Turbo er en veldig rar og veldig morsom bil.

Publisert
Sist oppdatert

Vi trodde Opel med sin Zafira OPC med 192 hestekrefter var omtrent der grensen burde være for praktiske og høyreiste fleksibiler. Zafiraen er en ganske gjennomarbeidet og relativt sivilisert bil med ekstra krefter, og kombinasjonen av redusert komfort på grunn av kravet til veigrep, alle hestekreftene og syv seter for primært transport av mennesker, opplevdes som litt snodig.

I tilfellet PT Cruiser er grensen langt overskredet, men det føles mer naturlig med kjempeeffekt i denne bilen. Retrobilen fra Chrysler har nemlig en streng ekstra å spille på utover det praktiske. PT Cruiser har ikke før nå hatt en motor som matcher utseendet.

Og i turbo-drakt er PT Cruiser blitt enda ett hakk tøffere. En takspoiler er standard, og lettest gjenkjennelig på verstingen er to eksosmunninger i solide dimensjoner. Innvendig er perforerte skinnseter og karbonimitasjoner i interiøret med på å understreke alvoret.

Under trykk

2,4-literen har ved hjelp av turbo og intercooler endt opp med hestekrefter og dreiemoment som gir PT Cruiser ytelser langt utover det resten av klassen stiller med. Motoren virker veldig sterk på nesten alle fornuftige turtall, og kreftene oppleves også umiddelbart tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer