Rålekker luksus fra BMW

BMW vil ikke sitte stille og se på at Mercedes-Benz, Porsche og Maserati tar for seg av markedet for store, firedørs kupelignende sportssedaner.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz har CLS, Maserati har Quattroporte og Porsche har snart Panamera. Også Aston Martin har varslet at de vil ha sin del av kaka med konseptet Rapid som ble vist for et drøyt år siden.

Det er altså på høy tid at BMW kommer på banen med noe som kan ligne på disse bilene som forsøker å kombinere det beste fra luksus- og sportsbilverdenen. BMWs svar heter foreløpig Concept CS, et utypisk BMW-navn. Dersom modellen når produksjon, kan du regne med at den vil finne sitt nummer i tallrekken blant 3-, 5- og 7-serier. Kanskje vil man vekke til live gamle 8-serie?

Dristig

BMW CS er stor. Hele 510 centimeter måler det lekre og slanke karosseriet i lengden. Høyden er langt mer beskeden med sine 136 centimeter. For øvrig er designen vågal, men samtidig gjenkjennelig for BMW-fans. De store 21-tommers felgene gir bilen et maskulint og selvsikkert uttrykk.

Fronten understreker dette og minner mest om den utgåtte roadsteren Z8, mens hekkens profil trekker tankene mer i retning 6-serie. Fra siden minner CS faktisk mest om tidligere nevnte Aston Martin Rapid.

Fireseter

Interiøret er også spektakulært. Midtkonsollen er ekstremt førerorientert, som på de riktig gamle BMW�ene, men materialvalget er ikke like tradisjonelt. Futuristiske kjørekontroller og annet dilldall som ofte preger konseptbiler, finner du imidlertid ikke her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer