Rally Dakar i bilder

Vi er tilbake fra Dakar med ferske bilder fra årets rally. Kos deg med bilder av tøffe biler, spreke motorsykler og en glad Pål Anders Ullevålseter under den afrikanske solen.

Publisert
Sist oppdatert

DAKAR (DinSide Motor): Til tross for at to av etappene måtte kanselleres, skulle årets Rally Dakar vise seg å bli en knallhard utfordring for deltakerne. Bare 60 av 153 biler og kun 65 av 199 motorsykler fullførte løpet. Det betyr at 227 deltakere måtte bite i gresset, eller rettere sagt i sanden, før de tøffeste blant dem kunne nyte hyllesten ved ankomsten til Hotel Le Meridien i Dakar.

54 timer

Raskeste bilfører (Peterhansel) brukte snaue 54 timer på de rundt 5.000 kilometrene som inngikk i de 15 spesialetappene. Disse var fordelt på to europeiske (Frankrike og Spania) og seks afrikanske land (Marokko, marokkansk-okkupert Vest-Sahara, Mauritania, Burkina Faso, Mali og Senegal). Utrolig nok klarte raskeste motorsyklist (Roma) de 15 etappene på snaue 56 timer, noe som betyr at Roma totalt bare brukte 2 timer mer enn Peterhansel. Dette til tross for at motorsyklistene ikke nyter godt av en egen navigatør, slik bilførerne gjør. Pål Anders Ullevålseter brukte rett over 58 timer, noe som betyr at kun fire bilførere kjørte raskere Ullevålseter.

Raskeste lastebilfører, russiske Tchaguine, brukte forøvrig 68 timer med sin Kamaz lastebil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer