BMW med produksjonsstans:

Rammer populære modeller

Påvirkes av krigen i Ukraina.

STANSER: BMW stanser og begrenser produksjonen på flere fabrikker. Foto: REUTERS/Lukas Barth/File Photo/NTB
STANSER: BMW stanser og begrenser produksjonen på flere fabrikker. Foto: REUTERS/Lukas Barth/File Photo/NTB Vis mer
Publisert

Denne uken har ble det kjent at Volkswagen stanser produksjonen ved to fabrikker. Fredag ettermiddag opplyser BMW at også deres produksjon påvirkes av krigen i Ukraina.

Nedetid

– BMW Group fordømmer aggresjonen mot Ukraina og følger utviklingen med stor bekymring og forferdelse. Våre tanker er med alle de som opplever lidelse og tap i denne krigen, skriver kommunikasjonsdirektør i BMW Norge AS, Marius Tegneby i en epost til DinSide.

– Krigen i Ukraina har også en betydelig innvirkning på landets billeverandørindustri. Kombinert med utfordringene knyttet til halvledere, fører disse forsyningsbegrensningene til produksjonsjusteringer og nedetider ved våre europeiske fabrikker, opplyser han.

I den kommende uka vil dette føre til nedetid ved følgende produksjonsanlegg: Dingolfing i München iTyskland og Oxford i Storbritannia.

– Det vil også være begrensninger i produksjonen ved anleggene i Regensburg og Leipzig, ettskiftsproduksjon, i Tyskland og i motorproduksjonsanlegget i Steyr i Østerrike, forteller Tegneby.

– Vurderer situasjonen

Ifølge BMW er det ikke klart hvordan dette vil berører kundeleveransene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer