BMW med produksjonsstans:

Rammer populære modeller

Påvirkes av krigen i Ukraina.

STANSER: BMW stanser og begrenser produksjonen på flere fabrikker. Foto: REUTERS/Lukas Barth/File Photo/NTB
STANSER: BMW stanser og begrenser produksjonen på flere fabrikker. Foto: REUTERS/Lukas Barth/File Photo/NTB Vis mer
Publisert

Denne uken har ble det kjent at Volkswagen stanser produksjonen ved to fabrikker. Fredag ettermiddag opplyser BMW at også deres produksjon påvirkes av krigen i Ukraina.

Nedetid

– BMW Group fordømmer aggresjonen mot Ukraina og følger utviklingen med stor bekymring og forferdelse. Våre tanker er med alle de som opplever lidelse og tap i denne krigen, skriver kommunikasjonsdirektør i BMW Norge AS, Marius Tegneby i en epost til DinSide.

– Krigen i Ukraina har også en betydelig innvirkning på landets billeverandørindustri. Kombinert med utfordringene knyttet til halvledere, fører disse forsyningsbegrensningene til produksjonsjusteringer og nedetider ved våre europeiske fabrikker, opplyser han.

I den kommende uka vil dette føre til nedetid ved følgende produksjonsanlegg: Dingolfing i München iTyskland og Oxford i Storbritannia.

– Det vil også være begrensninger i produksjonen ved anleggene i Regensburg og Leipzig, ettskiftsproduksjon, i Tyskland og i motorproduksjonsanlegget i Steyr i Østerrike, forteller Tegneby.

– Vurderer situasjonen

Ifølge BMW er det ikke klart hvordan dette vil berører kundeleveransene.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende sammen med våre leverandører og definerer tiltak for å sikre produksjon igjen så raskt som mulig, opplyser Tegneby.

Han kan ikke gi konkrete detaljer om det norske markedet.

Den lokale produksjonen i Russland, samt eksporten til landet er også avviklet inntil videre.

Bilmodeller som produseres ved de berørte fabrikkene er blant annet BMW iX, BMW i4, BMW i3, BMW X1/X2 og MINI Cooper SE.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer