Range Rover Evoque blir praktisk

Ikke bare blir Evoque en SUV og nå også familiebil, den er heller ingen miljøversting...

Foto: Range Rover
Foto: Range Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så kommer omsider den tøffeste SUVen på markedet også som praktisk familiebil. Den er kompakt, men det er ingen folke-SUV. Dette er nemlig en Range Rover. Det betyr at man har premium-merkene i siktet som hovedkonkurrenter - her snakker vi om Mercedes, BMW og Audi.

BMW X3 &Co er konkurrentene

Range Rover Evoque med fem dører er en relativt kompakt SUV som, med typiske Range Rover-argumenter - men også noen mer tidsaktuelle - vil rivalisere med BMW X3 - helt ny og fersk på markedet - Audi Q5 og Mercedes GLK. Range Rover Evoque presenteres som en svært moderne og mer politisk korrekt SUV (CO2-verdiene for innstegsmotoren, som ble oppgitt til under 130 gram per kilometer for tredørsversjonen, skal holde seg under 135 gram for femdørsversjonen). Den vil også veie flere hundre kilo mindre enn tidligere Range Rover-modeller.

Noe schizofren

Samtidig skal den reflektere merkevaren Range Rovers kjerneverdier: Den skal være nøkternt og aristokratisk luksuriøs på den ene siden, og den skal være bedre enn konkurrentene i terrenget. Skal vi våge å se i dette ønsket om tilby det ultimate kjøretøy for de så typisk britiske "Gentlemen farmers"? Nei, for designen er resolutt trendy, eller i det minste trendsettende. Det urbane elementet fremgår mye mer markert enn hva tilfellet har vært tidligere. Det dreier seg med andre ord om en tidsånd-tilpasset omfortolkning av det originale Range Rover-konseptet, som dukket opp i 1970.


Noe større

Vi har tidligere omtalt Evoque som tredørsversjon. Her kan du lese mer utførlig om grunndata for den, og det meste - spesielt angående motorer og utstyr - er også gyldig for femdørs Evoque. Den bilen er helt klart en urban trendbil, men denne femdørsversjonen er mer anvendelig i det praktiske liv. Forskjellene går ut på mer enn bare de to dørene ekstra; femdørsversjonen er tre centimeter høyere og vil gi mer romfølelse innvendig. Altså mer familievennlig.

Til sommeren

Range Rover Evoque skal avdukes på bilutstillingen i Los Angeles den 17. november, men den kommer ikke i våre forretninger før tidligst til sommeren. Prisene har vi selvsagt ikke ennå, men vi kan regne med at dette blir premium også hva angår kostnadsbildet - med andre ord er det ingen grunn til å anta at Evoque vil bli billigere enn den noe større, men traustere, Land Rover Freelander - snarere tvert i mot. Vi nevnte hovedkonkurrentene innledningsvis, og vi går ut fra at prisleiene vil bli omtrent sammenlignbare.

Les mer om motorer, utstyr og generelt konsept her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer