Range Stormer

Det er spennende at Land Rover for første gang velger å presentere en konseptbil på denne måten.

Publisert
Sist oppdatert

Det er selvsagt interessant å få en pekepinn om fremtidig design, men vi synes det er enda mer spennende med signalene bilen gir om fremtidige produkter fra Land Rover.

At konseptbilen i seg selv varsler en mindre Range Rover variant som skal ta opp kampen mot sportsligere konkurrenter som BMW X5 og kanskje også etter hvert kommende Mercedes-Benz M-klasse er på forhånd godt varslet. Også i Frankfurt dukket det opp skisser av Range Stormer, og bilen fikk desidert mest oppmerksomhet av de bilene som kun ble presentert på et A4-ark.

Fetterkraft

Det vil etter hvert bli slutt på BMW-motorer i Land Rover, og i Range Stormer sitter det en V8 fra Jaguar med kompressormatning. Denne er en modifisert utgave av motoren som du finner i XJR- og XKR-utgavene av Jaguar. Girkassen i Range Stormer er en automatkasse fra ZF med seks trinn.

Det er lite opplysninger om firehjulsdriftsystemet, men kravene til tilpassing av for eksempel elektroniske stabilitetssystemer gjør nok at det dukker opp et helt nytt system for kraftoverføring til hjulene. Kanskje vi får en pekepinn om dette når den neste Discovery lanseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer