Rangering

Vår favoritt etter denne testen er den nye Volkswagen Golf. Førsteplassen kaprer den til tross for at det er den dyreste bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi mener også at Peugeot 307 fortsatt er en så bra bil at den kniper andreplassen foran bestselgeren Toyota Corolla. Alle tre bilene er blant de beste bilene i kompaktklassen.

Likt utstyrt

Prisene vi bruker for sammenlikning er listepris pluss eventuelt radio/cd, klimaanlegg og elektronisk stabilitetssystem hvis ikke det er standard. Vi har også lagt til prisen slik at alle bilene triller på aluminiumsfelger og har elektriske vinduer bak.

Billigst blir Corolla 1,6 Sol med 110 hestekrefter. Sammenlikningsprisen for den blir 225.800 kroner, og det er i overkant av 2.000 kroner gunstigere enn 307 XS 1,6 som også har 110 hestekrefter (227.019 kroner). Golfen er desidert dyrest med 237.250 kroner, og den må klare seg med en 1,6-liter på 102 hestekrefter.

Strenge på pris

Vi har i denne testen lagt vekt på at biler i denne klassen er mer følsomme for prisforskjeller enn større biler, og vi hadde på forhånd ikke trodd at en motorsvak Golf skulle klare å hente inn en prisforskjell på 10-12.000 kroner i forhold til de svært kompetente konkurrentene. Det gjorde den, og den gjorde det med overbevisning. Vi mener Golf er det beste alternativet av disse tre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer