Ras av elbiler

Ikke mindre enn fire forskjellige elbiler viste Renault på bilutstillingen i Frankfurt.

Fluence Z.E. Concept Foto: Knut Moberg
Fluence Z.E. Concept Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2008 hadde DinSide en samtale med Carlos Ghosn, som er toppsjef for Nissan og Renault. Temaet var egentlig SUVer, men det ble raskt snakk om mulighetene for en bærekraftig bilindustri i fremtiden og Ghosn slo fast at det er elbiler som er løsningen i overskuelig fremtid. Samarbeidet med Better Place (for infrastruktur med ladestasjoner, batteribyttestasjoner og gps-baserte systemer som til enhver tid informerer føreren om hvor og når batteriene må lades eller byttes), var allerede langt fremskredet.

I sommer presenterte Nissan sin første el-drevne familiebil - Leaf. Renault hadde allerede vist sin prototype av Kangoo BeBop ZE på bilutstillingen i Paris.

Fire elbiler

Og nå altså beviset på storsatsingen: Fire modeller som Renault hadde stående på sin stand i Frankfurt i september. Hver modell svarer til en bestemt type mobilitetsbehov; fra Twizy som er individualistens mulighet til å kjøre utslippsfritt til Fluence ZE (ZE står for Zero Emission), som er familiebilen som skal lanseres i noen markeder om litt over et år.

For individualisten

Twizy fremstår som en slags scooter på fire hjul, men det er en bil – for en person – med ratt og lukket karosseri. Det er altså en slags bil-versjon av BMW C1 som var en delvis lukket motorsykkel. Det dreier seg her om et kjøretøy for bypendlere. Den har en elmotor som utvikler 20 hestekrefter og går ikke fortere enn 75 km/t. Ingenting for landeveien, altså. Med litiumion-batterier som gir en rekkevidde på 100 km kommer denne lille tassen sannsynligvis i produksjon i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer