Parkeringsbot:

Raser etter bot: - Galt

Lawrence Carnie nekter å betale bota på 1300 kroner. Nå er han klar for å ta parkeringsselskapet til retten.

NEKTER Å BETALE: Lawrence Carnie mener bota han fikk er feil, og nekter derfor å betale de 1300 kronene det er snakk om. Foto: SWNS
NEKTER Å BETALE: Lawrence Carnie mener bota han fikk er feil, og nekter derfor å betale de 1300 kronene det er snakk om. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Lawrence Carnie (58) hadde vært på handletur 10. juni i fjor, fikk han seg en kjip overraskelse.

For etter å ha besøkt kjøpesenteret Tower Retail Park i Crayford i England, ble Carnie servert ei bot på 100 britiske pund, noe som tilsvarer cirka 1300 norske kroner.

- Det selskapet gjør er bare galt, sier han til nettavisa Kent Online.

Klagde

58-åringen sier han hadde parkert utenfor kjøpesenteret to ganger på to dager. Den første dagen hevder Carnie å ha vært inn og ut på 30 minutter, og på dag to brukte han én time inne på senteret.

Ifølge parkeringsreglene på stedet, skulle ikke dette ha kostet ham ei krone, da man kan parkere avgiftsfritt i tre timer.

Bota fra parkeringsselskapet Nexus sier noe annet. Her står det nemlig at 58-åringen har stått parkert rett i underkant av et døgn.

PARKERTE HER: Carnie brukte denne parkeringsplassen utenfor Tower Retail Park. Foto: Google Maps
PARKERTE HER: Carnie brukte denne parkeringsplassen utenfor Tower Retail Park. Foto: Google Maps Vis mer

Carnie klagde derfor inn bota til selskapet, men ble avvist. Han tok så saken videre til klageorganet for privatparkering i Storbritannia, Parking on Private Land Appeals (POPLA), men fikk ikke medhold.

Får juridisk bistand

Deretter sendte han klagen til parkeringsforeningen, British Parking Association (BPA). Etter å ha undersøkt nærmere, avviste også de klagen.

Nå er Carnie forbanna, og har skaffet seg juridisk bistand for å slippe å betale bota.

- Hvis jeg traff deg på gata og sa: «Gi meg 1300 kroner», så ville ikke du ha gjort det. Det er akkurat det som har skjedd meg her - de ber om 1300 kroner for at jeg ikke har stått parkert der, sier han til Kent Online.

Det er firmaet CCJ Removal Service som har tatt på seg Carnies sak, representert av advokatfullmektig Luke Memory.

- Carnie er klar

Han spesialiserer seg på saker som omhandler parkeringsbøter. Selv om de færreste av slike saker ender i retten, men at Carnies sak er annerledes.

- For den vanlige mannen i gata er dette en påkjenning, men Carnie er klar for å ta saken til retten, sier Memory.

Han forklarer at de fleste bare ender med å betale bota. Dette fordi en rettsprosess potensielt vil koste mye mer hvis man ikke vinner fram.

Carnie har mottatt et 356 sider langt dokument som viser inn- og utkjøring for alle kjøretøy som har kjørt gjennom systemet for automatisk skiltgjenkjenning (ANPD) på parkeringsplassen.

- Ingen problemer

Ifølge både han og juristen, har de oppdaget mange feil og mangler ved registreringene. Som for eksempel at noen biler kjører to ganger inn, men aldri ut igjen.

Carnie sier også at han har blitt fortalt at selskapet ikke klarte å oppdrive bildene av bilen hans. De klagde derfor på at parkeringssystemet var defekt.

Parkeringsselskapet Nexus sier på sin side at problemer med slike kameraer er ekstremt sjeldne, og at de har undersøkt saken nøye. De klarer ikke å se at Carnies bil har besøkt parkeringsplassen to ganger.

Også POPLA og BPA opprettholder sin beslutning om at bota er utstedt på korrekt grunnlag.

BILKRASJ: Det ble en dyr parkering da hunden bestemte seg for å ta av håndbrekket på Jeepen i Wales. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer