Parkeringsbot:

Raser etter bot: - Galt

Lawrence Carnie nekter å betale bota på 1300 kroner. Nå er han klar for å ta parkeringsselskapet til retten.

NEKTER Å BETALE: Lawrence Carnie mener bota han fikk er feil, og nekter derfor å betale de 1300 kronene det er snakk om. Foto: SWNS
NEKTER Å BETALE: Lawrence Carnie mener bota han fikk er feil, og nekter derfor å betale de 1300 kronene det er snakk om. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Lawrence Carnie (58) hadde vært på handletur 10. juni i fjor, fikk han seg en kjip overraskelse.

For etter å ha besøkt kjøpesenteret Tower Retail Park i Crayford i England, ble Carnie servert ei bot på 100 britiske pund, noe som tilsvarer cirka 1300 norske kroner.

- Det selskapet gjør er bare galt, sier han til nettavisa Kent Online.

Klagde

58-åringen sier han hadde parkert utenfor kjøpesenteret to ganger på to dager. Den første dagen hevder Carnie å ha vært inn og ut på 30 minutter, og på dag to brukte han én time inne på senteret.

Ifølge parkeringsreglene på stedet, skulle ikke dette ha kostet ham ei krone, da man kan parkere avgiftsfritt i tre timer.

Bota fra parkeringsselskapet Nexus sier noe annet. Her står det nemlig at 58-åringen har stått parkert rett i underkant av et døgn.

Carnie klagde derfor inn bota til selskapet, men ble avvist. Han tok så saken videre til klageorganet for privatparkering i Storbritannia, Parking on Private Land Appeals (POPLA), men fikk ikke medhold.

Får juridisk bistand

Deretter sendte han klagen til parkeringsforeningen, British Parking Association (BPA). Etter å ha undersøkt nærmere, avviste også de klagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer