Moms på elbiler

Raser mot elbil-kutt

Regjeringen vil innføre moms på elbiler. Det får NAF og Elbilforeningen til å se rødt.

MOMS: Det foreslås moms på alle elbiler. Foto: Gorm Kallestad/NTB
MOMS: Det foreslås moms på alle elbiler. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Der regjeringspartiene tidligere forespeilet at det skulle innføres moms på den verdien som oversteg 600 000 kroner, vil de nå innføre moms fra første krone. En tilskuddsordning vil imidlertid gjøre at det gis tilskudd for inntil 500 000 av bilverdien, hvis størrelse samsvarer med momsen.

Må rydde opp

Beløpet er lavere enn det regjeringen selv har forpliktet seg til i regjeringsplattformen. Der lover de at det kun skal innføres elbilmoms på beløp over 600.000 kroner, påpeker NAF i en pressemelding.

- Det utgjør en forskjell om momsen starter på 500.000 eller 600.000 kroner. Biler med lengre rekkevidde koster mer enn biler med kortere rekkevidde. Mange familier har behov for bil med lang rekkevidde. Derfor kan Vedums løftebrudd være avgjørende for om en familie velger elbil, eller beholder bensin- eller dieselbilen sin, sier kommunikasjonssjef i NAF, Camilla Ryste.

- Dette blir dyrt og uforutsigbart for bilistene. Her må Stortinget rydde opp etter Trygve Slagsvold Vedum, fortsetter hun og legger til at de forventer at det fortsatt blir avgiftsfritak fremfor støtteordning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer