Førerkort

Raser mot førerkort-regler

- Jeg frykter at mange blir sittende inne alene.

ØNSKER NY ORDNING: Ragnvald Christenson ønsker en debatt når det gjelder reglene rundt geografisk begrenset førerkort. Foto: NTB
ØNSKER NY ORDNING: Ragnvald Christenson ønsker en debatt når det gjelder reglene rundt geografisk begrenset førerkort. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har vært i kontakt med Ragnvald Christenson (83) fra bygda Edland i Telemark. Han frykter at flere eldre blir sittende hjemme og mener derfor at geografiske førerkort må opp til en ny debatt.

- Når alderdommen griper fatt i deg betyr det mye å kunne ta seg en tur til venner eller dra på butikken. Det er viktig å fylle livet med ting som betyr noe, men jeg frykter at mange blir sittende inne alene, sier han til DinSide.

83-åringen synes det er bra at det blir satt søkelys på ulike sider av eldreomsorgen, men at det snakkes lite om det han mener er problematisk med førerkort.

- Det er stort problem for oss som er bosatt ute i bygdene der det ikke er et offentlig kollektivtilbud. Det er et stort problem når man ikke har førerkort lenger og da blir mange bare sittende alene.

Telemarksavisa omtale saken først.

Begrenset

Tidligere har Senterpartiet forsøkt å vekke til live den sovende paragrafen i Veitrafikkloven som åpner for geografisk begrenset førerkort. «Førerett med geografisk begrensning kan gis av Vegdirektoratet», heter det i førerkortforskriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer