Raskest i verden!

På den berømte Nardo-banen i Italia har tyskerne tatt tilbake fra McLaren verdensrekorden for produksjonsbiler til veibruk: den modifiserte Porschen fra 9ff greide hele 388 kilometer i timen.

Publisert
Sist oppdatert

I skarp konkurranse med McLaren og Koenigsegg, har 9ff greid å stikke av med den gjeve fartsrekorden for produksjonsbiler, i hvert fall i denne omgang. Den forrige rekorden, 386,7 kilometer i timen, var fra 1998 og ble holdt av Andy Wallace med McLaren F1. Rekorden ble godkjent etter uavhengig måling med tre forskjellige GPS-apparater av ulike merker.

Basert på Porsche 996

Bilen heter 9ff 9f-V400 og er i bunn og grunn en tunet Porsche 911 GT2. Den ble valgt til årets "Topp Coupé" ved bilutstillingen i Essen, som er et Mekka for tuning-entusiaster. Bilen er utstyrt med en videreutviklet utgave av Porsches seks-sylindrede boksermotor med 3,8 liters slagvolum.

Motoren yter solide 840 hestekrefter ved 7.200 omdreininger og 880 Nm dreiemoment. Kraftøkningen oppnås blant annet med støtte fra to endrede KKK-turboladere, vannavkjølte Intercoolere, et elektrisk regulert oljeavkjølingssystem og electronisk styring fra en Bosch Motronic ME7.8-enhet.

Aerodynamikken har også vært gjenstand for grundig behandling. En annen viktig faktor er selvsagt frasparket mot asfalten: dekkene spiller en sentral og vesentlig rolle i de høye hastighetene det her er snakk om. 9ff hadde utstyrt sin rekordbil med ContiSportContact 2 Vmax-dekk (gisp!) fra Continental. Dimensjoner: 235/35 ZR 19 foran og 275/30 ZR 19 bak. Selv om dekkene egentlig ikke skal tillates benyttet i over 360 kilometer i timen gjøres unntak i spesielle og kontrollerte situasjoner over en begrenset kjørelengde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer