Råskinn for alle årstider

GT-R er en imponerende bil. Vi kunne gjerne kjørt denne hvor som helst.

Råskinn for alle årstider
Publisert
Sist oppdatert

Nissan GT-R er 4,66 lang 1,90 bred og veier fra 1.750 kilo. Til tross for dette er den kjapp som lynet. Gassresponsen er overraskende kvikk, til tross for at det er en turbomotor, og draget er i øverste klasse. Denne bilen trekker som hvilken som helst Mercedes 63 AMG, BMW M6 eller Porsche 911 Turbo/GT2. Den har et bredt og brukbart turtallregister og vekten og størrelsen på bilen blir godt kamuflert av motoren. Styringen er tung og presis og man har ingen problemer med å ha kontroll på hva som foregår mellom dekk og veg.

Slipper

Under full akselerasjon med vinterdekk, slipper det litt, selv på tørr asfalt. Det går bra frem til dreiemoment har nådd maks. Så begynner det å rive i dekkene, man må styre litt, det lyser i gule lamper, motoren brøler, seteryggen er svært merkbar, pulsen øker og fartsgrensen legger en kraftig demper på videre opplevelser. Ut av svingene kommer baken fort, men antiskrensen holder kostnadsnivået gjennom svingene på et levelig nivå, både med tanke på krasjing og dekkslitasje.

Lastebilproblemer

På vei opp på fjellet møter vi slaps, is og løssnø. De tidligere nevnte gule lampene som da er antiskrenslampe og girskiftindikator blinker i takt, men denne bilen er så lettjørt og fin på glatta at det ikke byr på større utfordringer en de fleste vil være helt komfortable med. Vi opplevde lange stopplengder, men det var da også til tider ekstremt glatt. (Så glatt at vi på vei ned fra fjellet mot Hemsedal så lastebiler stå stille, som perler på en snor, med utenlandske skilter og selvsagt uten kjettinger. Tungtransport med lokale skilter kom i godt driv med kjettinger på hjula over fjellet.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.