Råskinn med 354 hester

Det tar SLK 32 AMG nøyaktig 5,2 sekunder å akselerere fra 0-100 kilometer i timen. Dette er 1,8 sekunder raskere enn SLK 320. Men er det enestående?

Publisert

5,2 sekunder er vel utvilsomt mye raskere enn de fleste av oss sendrektige nordmenn kan håpe på å oppleve i familiebilen. Det er ikke akkurat standardutrustning i en ordinær stasjonsvogn – selv om det faktisk finnes stasjonsvogner som er kapabel til å dra fra SLK 32 AMG dersom det skulle stå på det. Audi RS4 2.7 T Quattro gjør unna 0-100 km/t på 4,9 sekunder – men dette kan vel neppe karakteriseres som en ordinær familiebil.

Valget er større dersom vi ser på SLK-ens likemenn – typiske sportsbiler av klassen coupéer og kabrioleter. Ferrari, Porsche og Maserati har en del alternativer som er vel så raske som SLK 32 AMG. I tillegg må vi nevne BMW Z8, Aston Martin DB7 Vantage og Chevrolet Corvette.

En av de nærmeste konkurrentene er likevel BMW M-roadster. Denne er 2 centimeter kortere, 2 centimeter bredere og 1 centimeter lavere. M-roadster nyter også godt av en 3,2-liters motor, med 321 hestekrefter. Akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen tar 5,4 sekunder - 0,2 sekunder mer enn med SLK 32 AMG. Vår test av BMW M-roadster finner du her.

Kompressor

Men tilbake til nykomlingen fra Mercedes-Benz. Motoren er altså i utgangspunktet den samme som sitter i SLK 320 – en 3,2-liters V6 med 218 hestekrefter og et dreiemoment på 310 Newtonmeter. Ved hjelp av en kompressor er ytelsene økt med 136 hestekrefter og 140 Newtonmeter – slik at SLK 32 AMG kan yppe seg med hele 354 hestekrefter og 450 Newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer