Råsprek Forester

Subaru Forester 2,5 XT har levd et beskyttet liv i USA utstyrt med automatgirkasse, nå er den klar for Europa med manuell girkasse.

Publisert
Sist oppdatert

Og grunnen er nok konkurransen skapt av at Mitsubishi puttet en versjon av motoren fra Lancer Evolution VIII inn i Outlander. I Outlander ble det tatt ut 202 hestekrefter og 303 Nm. Det var nok til at 0-100 km/t gikk på 7,7 sekunder, og med ett var ikke Forester med toliters turbomotor verst i klassen.

Løsningen

Løsningen var nærliggende, en Forester med 2,5-liters turbomotor var allerede på det amerikanske markedet. Denne motoren leverer 210 hestekrefter ved 5.600 o/min og har et romslig dreiemoment med 320 Nm ved 3.600 o/min.

I samarbeid med en manuell girkasse er dette nok effekt til at Outlander blir hengende etter. 0-100 km/t er unnagjort på 6,3 sekunder og toppfarten er oppgitt til 226 km/t.

Bestillingsvare

I Sverige koster 2,5-literen 40-50.000 kroner mer enn 2-literen. Prisforskjellen vil bli betydelig større i Norge på grunn av avgiftsystemet, og den norske importøren har valgt å ikke ha bilen i sine prislister. Hvis du ønsker kan de ta inn bilen på spesialbestilling, og da er leveringstiden rundt to måneder.

Store bilder av Forester 2.5 XT

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer