Rasteplassene er for dårlige

"Ikke akkurat innbydende" og "alt for dårlige på renhold" er noe av det som norske bilistorganisasjoner sier om norske rasteplasser.

NORSKE RASTEPLASSER: Norske rasteplasser er gjerne bra på beliggenhet og omgivelser, men er dårlige på vedlikehold og renhold, sier norske bilistorganisasjoner.
NORSKE RASTEPLASSER: Norske rasteplasser er gjerne bra på beliggenhet og omgivelser, men er dårlige på vedlikehold og renhold, sier norske bilistorganisasjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Møteplasser med slitne tømmerbenker og en illeluktende rustfri toalett er ikke akkurat innbydende til en rastestopp. I dag er det bensinstasjonene og hurtigmatkjedene som McDonalds og Burger King som er "rasteplassene" til norske bilister, sier Hilberg Ove Johansen, administrerende direktør i AMCAR, til DinSide.

Hva synes du om norske rasteplasser? Skriv din mening i debatten nedenfor

Nylig presenterte den svenske bilistorganisasjonen Motormännen en liste med Sveriges 21 aller beste rasteplasser, én i hvert län (fylke, red. anm.).

Listen er kommet fram etter omstendelig testing av hele 270 rasteplasser i hele Sverige, og de har vurdert rasteplassen etter kriterier som utforming, parkerings- og oppstillingsmuligheter, sikkerhet, tilgang til sitteplasser, toaletter, lekeplass, gangveier, belysning, skilting osv. Dessuten har de gransket vedlikeholdet og rengjøringen av de ulike rasteplassene.

Her kan du se listen med de beste svenske rasteplassene

Vedlikehold eller omgivelser

Hos söta bror er det ikke først og fremst omgivelsene som er utslagsgivende for at en rasteplass skal være en bra rasteplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer