Råsterk Gallardo

Gallardo kommer nå med en stor oppgradering. Detaljene rundt det finner du her.

Publisert
Sist oppdatert

Lamborghini Gallardo LP 560-4 er etterfølgeren til dagens Gallardo som har vært den mestselgende Lamborghini-modellen noen gang. Hele 7.100 enheter er levert kunder siden lanseringen av bilen i 2003.

Det er motoren som er den største nyheten. LP 560-4 har blitt utstyrt med en 5,2-liters motor som mest sannsynlig har en del grunnkomponenter felles med 5,2-literen som sitter i Audi S6 og S8. Fra før hadde Gallardo en 5-liter.

Se store bilder

Navnet har også sin forklaring. LP står for ”longitudinale posteriore” – langsmontert. 560 er forklaringen på antall hestekrefter og 4 betyr at det er firehjulstrekk. Det er ikke tilfeldig at denne faktisk heter 4. Det kommer også en 2 med bakhjulsdrift. Siden en Ferrari F430 er såpass morsom å slenge rundt med på småveier, vil nok Lamborghini også være med i denne klassen.

Motor

Motoren er fortsatt en V10er og yter nå 560 hestekrefter ved 8.000 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er 560 newtonmeter ved 6.500 omdreininger.

Bilen har en tørrvekt på 1.410 kilo. Dermed går 0 til 100 unna på 3,7 sekunder og 0 til 200 på 11,8 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 325 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer