Test: Jeep Compass

Råtass i terrenget

Men bare i riktig versjon

NYTT FRA JEEP: Compass skal inn i det svært attraktive markedet for kompakte og mellomstore SUVer. Ett av argumentene skal være terrengegenskapene. Foto: Rune M. Nesheim
NYTT FRA JEEP: Compass skal inn i det svært attraktive markedet for kompakte og mellomstore SUVer. Ett av argumentene skal være terrengegenskapene. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi står foran en steinete bakke, trykker på LOW, vrir dreiehjulet til «Rock» og klatrer rolig oppover. Det klorer i stein og grus og spinner tidvis. Vi sitter inne i 23 varme med kjøling i setene og lyd signert Beats i høyttalerne.

Vi kjører nye Jeep Compass.

Med denne bilen ønsker Jeep å stjele kunder fra blant annet VW Tiguan, Mazda CX-5, Ford Kuga og den nye, litt mindre Skoda Karoq. Jeep-en er den minste. Fortrinnet den har kan være terrengegenskapene, dersom du velger riktig versjon.

Jeep og Land Rover er to bilprodusenter som markedsfører sine biler som skikkelige klatregeiter. Begge tar jobben på alvor og sender bilene sine gjennom til dels harde testløyper for å sikre at produktene holder mål.

Land Rover er den mest kompromissløse på dette området, for de selger fortsatt bare firehjulstrekkere. Jeep selger også forhjulstrekkere, men ser du biler med den røde logoen Trailhawk på, skal den klare Jeeps krevende testløype. Da skal du være fornøyd også.

Andre forsøk

Vi er i Lisboa for å teste Jeeps nye fjellgeit, Compass. Navnet dukket opp i 2006 og utseendet som prøvde å kombinere en klassisk Jeep-front med en moderne, kjedelig SUV-design, slo vel ikke publikum i bakken av beundring. Snarere tvert i mot. Les om den her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer