Rått blir råere

Når du nå skal bestille din TVR Tuscan kan du velge mellom to varianter. Det er mer enn 2 tommer forskjell i felgstørrelse som skiller Tuscan og Tuscan S.

Publisert
Sist oppdatert

Oppgraderinger og ansiktsløftninger pleier å komme når modeller har vært en stund i produksjon, og folk begynner å bli litt lei. 18 måneder er gått siden TVR introduserte Tuscan, og knapt noen har vel rukket å gå lei allerede.

Tuscan

I den rimeligste utgaven er motorvolumet redusert fra 4,0-liter til 3,6-liter. Ifølge TVR er dette en fordel, kortere slaglengde gjør at motoren kan arbeide på høyere turtall. Og det mener TVR veier opp for redusert dreimoment. 3,6-literen leverer 350 hestekrefter, og dreimomentet er på 393 newtonmeter. Bortsett fra motoren skal Tuscan fortsette uendret sammenliknet med tidligere.

Tuscan S

”Speed Six”-motoren som sitter i Tuscan S er en videreutvikling av 4,0-literen på 360 hestekrefter, noe som gir 390 hestekrefter. Demping og bremser er oppgradert, og det sitter 18 tommer felger på S-utgaven.

Down force

Økt motorkraft har også gjort det nødvendig med forbedring av aerodynamikken. Det er først og fremst hekken som er endret. Hekkspoiler og arbeid med luftstrømmen under bilen gjør at Tuscan S, ifølge TVR, er en av svært få sportsbiler med ekte ”down force”. Det vil si at når bilen får en viss fart er luftstrømmen under bilen med på å øke trykket mot veien, og det sikrer bedre veigrep. Veigrep du trenger når du nærmer deg toppfarten som ligger rundt 320 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer