Rått: Peugeot 308R

270 hestekrefter bør skremme konkurrentene.

Lav og bred, det er enkle selvforklarende stikkord om Peugeot sin nye kompaktracer.  Foto: Peugeot
Lav og bred, det er enkle selvforklarende stikkord om Peugeot sin nye kompaktracer. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir travelt hos Peugeot i tiden som kommer. Det er ikke lenge siden de viste oss de første bildene av en heftig versjon av Audi TT-konkurrenten, RCZ, nå med tilleggsbokstaven R. Rett etter det igjen var det nye 308 som ble avduket i form av bilder.

Og nå kommer det sannelig en R-versjon av 308 også.

Hylende morsomt

Både 308 og RCZ-R skal vises for første gang under bilmessen i Frankfurt om ikke lenge. Der skal også 308 R gjøre sin entré, har vi nå fått vite.

I likhet med RCZ-R, så blir også 308R drevet av en 1,6-liters turbomaskin som leverer ganske så imponerende 270 hk. Foreløpig har vi ikke hørt noe om på hvilket turtall den leverer denne effekten, men noe sier meg at de må ta i bruk et langt arbeidsregister for å få det til. Lite slagvolum er som regel forbundet med lavere dreiemoment, som igjen må kompenseres med turtall. En høythylende 1,6-liter er ikke meg imot, og kan bli svært så interessant.

Konkurrenter?

Det blir nødvendigvis ikke enkelt å plukke ut direkte konkurrenter, for Peugeot har lagt seg et sted midt mellom eksempelvis Golf GTI på 230 hk, og Golf R som får 300. På begge Golf-modellene kommer kreftene derimot fra en 2-liter. Ford Focus ST og den kommende Focus RS er også typiske biler å sammenligne med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer