Bilgaranti

Reagerer: - Misvisende

Flere aktører reagerer på garantipraksis.

TILBUD: Slik ser brevet Nordis bilgaranti/Bilbesyttelse sender ut til bileiere. Foto: Privat
TILBUD: Slik ser brevet Nordis bilgaranti/Bilbesyttelse sender ut til bileiere. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har en rekke bileiere mottatt brev i posten fra selskapet Nordisk Bilgaranti AS, som driver Bilbeskyttelse.no, der det opplyses om at fabrikkgarantien for bilen deres er utløpt. I brevet opplyses det om fullt navn på bileieren og adresse, samt bilinformasjon som registreringsnummer, årsmodell, kjøretøybetegnelse, chassisnummer, kjøpsdato og farge.

Nordisk bilgaranti skriver at mottakeren kan utvide beskyttelsen i ytterligere fem år gjennom en ny garanti.

I Norge leveres alle nye biler med garanti på 5 år eller ved 100 000 kilometer. Nye biler har også fem års reklamasjonsrett.

Beklaget utsendte brev

Flere av mottakerne reagerer på brevet ettersom deres biler er to og tre år gamle, og dermed er under nybilgarantien på fem år. Ifølge selskapet skulle tilbudet ha gått ut til eiere av 2016-modeller, skriver Motor, som først omtalte saken i februar.

Den gang gikk Nordisk Bilgaranti ut med en beklagelse om at brevene var sendt ut ved en feiltakelse.

– Vi forstår at mange har blitt opprørt og mistenkt for feil tilbud som har gått ut til mange bileiere. Vi i bilvern beklager at vi har sendt tilbud til kjøretøy som har garanti allerede, dette har skjedd er en menneskelig feil da feil fil er sendt til vårt trykkeri. Har du mottatt dette tilbudet og har garanti skal du selvfølgelig se bort fra dette tilbudet, har du betalt selv om du har garanti, kontakt vår kundeservice for hjelp med refusjon. Igjen, vi beklager det som skjedde, skrev Nordisk Bilgaranti på Facebook i mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.