Reagerer på fraværsregler: - Uforståelig

De nye fraværsregler innføres fra høsten vil skape store forskjeller, ifølge forbund.

NYE REGLER: I de nye føreropplæringsreglene som innføres på sensommeren blir det blant annet gitt dokumentert fravær for fire timers obligatorisk sikkerhetskurs på bane, i tillegg til fem timer praktisk øving i landeveiskjøring, men elevene må fortsatt regne med å bruke fritimer, ifølge kunnskapsministeren. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
NYE REGLER: I de nye føreropplæringsreglene som innføres på sensommeren blir det blant annet gitt dokumentert fravær for fire timers obligatorisk sikkerhetskurs på bane, i tillegg til fem timer praktisk øving i landeveiskjøring, men elevene må fortsatt regne med å bruke fritimer, ifølge kunnskapsministeren. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er gledelig at regjeringen nå gjør at deler av trafikkopplæringen blir dokumentert fravær, men vi er skuffet over at departementet ikke har hørt på oss og kniper inn på enkelte områder, sier administrerende direktør Torgeir Abusdal i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL).

- Dette handler om trafikksikkerhet og det handler om å følge fastlagte læreplaner. For oss er det for eksempel uforståelig at den praktiske førerprøven ikke kvalifiserer til dokumentert fravær, legger han til.

Nye regler fra august

I de nye reglene, som innføres 1. august i år, blir det gitt dokumentert fravær for fire timers obligatorisk sikkerhetskurs på bane i tillegg til fem timer praktisk øving i landeveiskjøring.

Dokumentert fravær får man også for fire timers undervisning i planlegging og kjøring i variert trafikkmiljø.

I tillegg åpnes det for at også reisevei skal gjelde som en del av det dokumenterte fraværet.

Må fortsatt bruke fritimer til føreropplæring

Endringen som nå gjøres er i tråd med høringsforslaget, men fortsatt er det slik at elever må regne med å bruke fritimer, ferie og andre tidspunkt utenom skoletid til trafikkopplæring, ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer