Redusert nybilsalg

Det totale nybilsalget har så langt i 2006 gått noe ned sammenlignet med i fjor. Volkswagen Passat er Norges mest solgte bil og fremstår som den store vinneren.

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

52.925 biler er i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) så langt registrert i år. 9.538 av dem i juni måned. Dette er 3,6 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Volkswagen Passat har nesten doblet sitt salg i forhold til fjoråret, og er nå Norges klart mest solgte bilmodell. Dette henger også sammen med generasjonsskifte og innføring av ny Passat stasjonsvogn.

Toyota Corolla ligger på plassen bak med en nedgang på over 30 prosent siden i fjor. Salgssvikten kan imidlertid ikke sies å være oppsiktsvekkende. Corolla begynner å bli ganske tilårskommen og en erstatter er på vei.

Volkswagen og Toyota dominerer

Toyota besitter også de neste to plassene på listen før vi igjen finner en Volkswagen. Avensis ligger på tredjeplass foran Rav4 og Volkswagen Golf på femteplass. Peugeot innehar sjetteplassen, og det virker ikke som kundene har latt seg skremme av oppstyret rundt brannutbrudd i kompaktklassemodellen. Salget har gått opp med 11,7 prosent. Klassen for øvrig er den som har stått for brorparten av tilbakegangen med en nedgang på 18,5 prosent.

Èn av to nybiler diesel

De store vinnerne er biler med diesel og firehjulsdrift. Andelen biler med firehjulsdrift er nå 26,7 prosent og "terrengbilsegmentet" har økt med 27,7 prosent. Annenhver nybil er nå dieseldrevet, og det er oppsiktsvekkende med tanke på at andelen var på 16,3 prosent for bare fire år siden. Diesel er spesielt populært i kombinasjon med firehjulstrekk, så disse faktorene forsterker hverandre. Det faktum at Volkswagen Passat kan leveres med denne kombinasjonen, er definitivt med på å gjøre den så populær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer